درباره ما

اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور

اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور یک سازمان دانشجویی در ایران است که از ائتلاف ۱۵ واحد انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های ایران در سال ۱۳۷۸ تأسیس شد. این انجمن‌های اسلامی پیش تر عضو «اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت)» بودند اما به علت اختلافات فکری با خط مشی دفتر تحکیم وحدت، از اتحادیه خارج شده و اتحادیهٔ دیگری را به وجود آوردند.

انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در دانشگاه‌هایی که دفتر تحکیم وحدت صاحب دفتر باشد، با اضافه کردن پسوند «مستقل» به نام انجمن، به صورت — انجمن اسلامی دانشجویان مستقل — مجوز فعالیت می‌گیرد. در حال حاضر سید ایمان احمدی دبیر این اتحادیه است.

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه دولتی یاسوج

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه یاسوج، فعالیت رسمی خود را از سال ۸۴ در این دانشگاه آغاز کرده است. یکی از نقاط روشن و پیشینه درخشان تشکل به سال ۸۸ برمی گردد که به عبارتی، پرچم دار موضوع آزاد اندیشی در دانشگاه و بعدها در کشور به حساب می آید. این مسئله از آن جا حائز اهمیت است که در آن برهه ی تاریخیِ حساس، طیف های فکری گوناگون ( مانند مارکسیست ها و … ) در دانشگاه حضور داشتند.

هم چنین تأکیدی که مقام معظم رهبری بر گسترش کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه داشتند که هم اکنون نیز این امر، یکی از مطالبات اصلی ایشان در دیدارهای دانشجویی است. لازم به ذکر است که پیگیری این مسئله به تأسیس کمیته آزاد اندیشی در اتحادیه نیز منجر گردید. هم چنین ثبت یک نشریه آزاد اندیشی کشوری تحت عنوان برهان که به صورت ویژه در رابطه با مسائل آزاد اندیشی به تحریر در می آید.

یکی از مسائلی که از همان نخست، جزئی از مسائل مهم و مورد توجه تشکیلات یاسوج به شمار می رفت، مسئله انسان ساز بودن تشکیلات بوده است که تاکنون نیز همین مهم بحمدلله مورد توجه هست. تشکیلات نیازمند سند چشم انداز و داشتن یک نظامنامه آموزشی – تربیتی است که بتوان نیروها را از آغاز ورود به دانشگاه و تشکیلات شناسایی کرده و در یک ساختار علمی – تربیتی که در جهت افق های سند چشم انداز نیز باشد، آن ها را تربیت کرد و حتی پس از فارغ التحصیلی نیز ارتباط با نیروها قطع نگردد. چنین نگاهی، منتج به تدوین سند چشم انداز ۴ ساله برای تشکیلات شده است و تدوین نظام آموزشی تربیتی نیز در مراحل پایانی نگارش و تدوین قرار دارد. 

همه ی این برکات، نخست محصول لطف خداوند متعال و سپس نگاه تربیتی ادوار و شوراهای مرکزی این تشکل به کار تشکیلاتی بوده است. علاوه بر همه ی این موارد، تشکیلات یاسوج در کنار خود یک بدنه ادوار قوی نیز دارد که کمک شایانی به تشکیلات می کند. در این راستا، شورایی تحت عنوان شورای راهبردی در تشکیلات راه اندازی شده است که اولاً قرارگاهی برای حفظ نیروهایی که در تشکیلات داشته اند باشد، و هم یک بستری برای انتقال تجربیات به نسل های جدید در انجمن . هم چنین این شورا به مثابه یک هیئت اندیشه ورز برای تشکیلات نیز محسوب می شود.
قابل ذکر است که این پیشرفت ها و اثرگذاری ها در شرایطی رقم خورده است که تشکل در یکی از محروم ترین استان های کشور با محدود ترین امکانات واقع شده است ولی با وجود تمام مشکلات، این تشکیلات به خوبی توانسته است با تبدیل تهدیدها به فرصت، بزرگترین تشکل دانشجویی استان به شمار آید.

مسئله ی دیگری که تشکیلات در چند سال اخیر روی آن سرمایه گذاری کرده ، موضوع رسانه و سواد فضای مجازی بوده است. این امر از نقطه صفر شروع شده و اعضای پر تلاش این تشکل با برنامه ریزی های لازم به یکی از قوی ترین تیم های رسانه ای تبدیل شده اند؛ به گونه ای که امروز یک مرجع رسانه ای به حساب می آیند. شاهد این مدعا، مسئولیت های رسانه ای هست که اعضای این تشکل در اردوهای اتحادیه برعهده داشته اند.

به واسطه دغدغه مندی نیروهای تشکیلات، تشکل طی چندسال اخیر به برگزاری اردوهای جهادی، اردوهای آموزشی درون تشکیلاتی و همچنین تشکیل کمیته خیریه روی آورده است. اما یک نکته مهم دیگر، هدفگذاری کردن، برنامه ریزی کردن و از همه مهم تر، تحت نظارت و ارزیابی قرار دادنِ تشکیلات به صورت ترمی و برنامه ای می باشد. این مسئله موجب شده است تشکیلات به خوبی به نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدیدها به صورت دائمی پی ببرد که موجب سرعت بخشیدن به رشد تشکیلات در همه ابعاد شده است نه اینکه تک بعدی رشد کند.

هم اکنون نیز انجمن اسلامی دانشجویان مستقل همانند گذشته، آرمان خواه، قدرتمند و اثرگذار در حال انجام وظیفه و حرکت به سمت چشم انداز خود می باشد و به مدد الهی، هیچ گاه موانع موجود در راه، این تشکل را متوقف نخواهد کرد و در این معبدِ انسان ساز، مغلوب بت های شیطانی نمی گردد ان شالله.