سند چشم انداز

بسم الله الرحمن الرحیم

یا ایها الذین ءامنوا اصبروا و صابروا و رابطوا و اتّقواالله لعلّکم تفلحون

با اتکال به قوت لا یزال الهی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه یاسوج در چشم انداز ۴ ساله، تشکیلاتی است آرمان خواه، عدالت طلب، رشد محور، جریان ساز و اثر گذار، اندیشه ورز و بستر ساز جریان نخبگانی علمی.

تشکیلات در این افق چنین ویژگی هایی خواهد داشت:

  • متکی بر اندیشه و تفکر حقیقت مدارانه، حضور محققانه و هوشمندانه و تخصصی به مسائل جهانی، کشوری و منطقه ای، توانمند در معرفی اندیشه های ناب اسلامی و قدرتمند در مواجهه با شبهات و دارای حیات فکری و اندیشه ای در جهت حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی.
  • بستر ساز جریان نخبگی علمی، پیشران و محرک حرکت های اصیل علمی کشور، مسئول پیگیری و مطالبه ی به حق دانشگاه اسلامی، حساس نسبت به تغییر ساختار های علمی کشور و دغدغه مند نسبت به شناخت و معرفی و به کارگیری علم دینی در دانشگاه ها با تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه
  • دارای نیروهای گفتمانی توانمند در مدیریت شخصی و اجتماعی، افرادی با روحیه ی شکست ناپذیری و اعتماد به نفس بالا، متعهد، متخصص، پر نشاط، وظیفه شناس، اهل ارتباط جمعی و کار تشکیلاتی، ارزش مدار و به معنای حقیقی کلمه نیروی تراز انقلاب اسلامی و یا افسر جنگ نرم، دارای ساختاری منعطف، پر تحرک و مستقل از افراد برای تربیت و رشد تشکیلات.
  • آرمان خواه، دارای طبع بلند برای دست یابی به اهداف فوق العاده بی نظیر انقلاب اسلامی و نگران نسبت به تحقق سبک زندگی اسلامی
  • دردمند، گلایه مند و مطالبه گر نسبت به فقر اجتماعی و فساد های متفاوت حکومتی و ریشه دار، فعال و منتقد نسبت به اشرافیت گرایی و قومیت گرایی های موجود در منطقه و حامی و پشتیبان جریان های عدالت خواه
  • گفتمان ساز، پر تحرک و جریان ساز، دارای دامنه ی مخاطب بالا و نفوذ و اثرگذاری کلام فوق العاده، هنرمند و متخصص در بیان مطالب اولویت دار و ارسال این پیام ها به اقصی نقاط محیط تحت نفوذ و آگاهی بخشی و بصیرت افزایی رسانه ای بی نظیر.

 

بند ها و راهبرد های کلان تشکیلات در چهار ساله ی پیش رو:

اندیشه ورزی محققانه

  1. موثرترین تشکل کشور در زمینه آزاد اندیشی (شاخصه ها: برگزاری کرسی های متعدد درون دانشگاهی، درون انجمنی، و کشوری به صورت هدفمند و باکیفیت تولید محتواهای متعدد متناسب با نیاز کشور و به صورت هدفمند و نوآورانه)
  2. نهادینه کردن کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های دفاتر اتحادیه (داشتن اهداف بلند مدت و همه جانبه براى این فضا.داشتن برنامه هاى مشترک با اتحادیه با هدف تاثیرگذارى کشورى – هماهنگى مستمر با کمیته آزاداندیشی اتحادیه در جهت اهداف، آموزش ها و برنامه ها – پیشتاز در عرصه هاى ضرورى آزاداندیشى؛ نظریه پردازى، بومى سازى علوم انسانى- داشتن تیم کارى با چارت مشخص در کنار باقى تشکل هاى دانشگاه و حتى معاونت فرهنگى (الگو شدن این تیم))
  3. رساندن سرانه ی مطالعه ی غیر درسی (اندیشه محور) افراد فعال تشکیلات به حداقل ۱۰ ساعت در هفته
  4. ارائه حداقل ۵ یادداشت تحلیلی موضوع محور یا کتاب محور مبتنی بر مطالعات انجام شده توسط اعضای فعال تشکیلات در سال
  5. وجود حداقل یک هیئت اندیشه ورز دارای استمرار در طول فعالیت سالانه
  6. ایجاد نگرش و برگزاری برنامه های متعدد با تمرکز برخود اندیشی افراد

 

بسترسازی جریان نخبگانی علمی

  1. تبیین معنای دقیق علم و ایرادات ساختارهای آموزشی پژوهشی – تربیتی کشور و گفتمان سازی این موارد در سطح دانشگاه یاسوج
  2. مطالبه ی تحولات علمی – ساختاری و شور و نشاط علمی در دانشگاه یاسوج
  3. پیگیری تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه و علم دینی
  4. رسیدن به حداقل ۵ عضو تراز علمی در سطح اعضای فعال تشکیلات (شاخصه های تراز علمی:
    معدل بالاتر از میانگین رشته، تسلط بر حداقل ۲ مهارت متناظر با رشته، دارای فهم دقیق از مفهوم
    علم، محل رجوع بودن فرد و توانایی حل مسائل کشور)
  5. زمینه سازی تشکیل حداقل ۱ هسته نخبگانی در دانشگاه
  6. ترغیب پژوهش های دانشگاه به سمت پژوهش های نوآورانه و متناسب با نیازهای استان (حداقل ۲۰ پژوهش)

 

رشد محوری

  1. دارای نظام آموزشی – تربیتی مستحکم و دارای انعطاف و کارآمد، مستقل از افراد و سلایق شخصی، با محوریت تربیت نیروی تراز تشکیلاتی در سطوح مختلف و باتوجه ویژه به برنامه های معرفتی – معنوی و قابل ارائه الگو به دفاتر اتحادیه (تربیت حداقل ۱۲ نیروی سطح ۱ تشکیلات – شاخصه های نیروی تراز: مومن انقلابی (شاخصه های اصلی مومن انقلابی: خودسازی، دگرسازی، بصیرت، وظیفه شناسی، پرنشاط، خودباور، مجاهد، آمادگی همه جانبه و دائمی، روحیه ی تواصی به حق و صبر)، دغدغه مندی، پاسدار ارزش ها، دغدغه ساز، دارای مهارت های تشکیلاتی، مبانی معرفتی مستحکم، اتخاذ مواضع انقلابی، دارای رابطه ی قلبی با افراد دیگر تشکیلات)
  2. دارای حداقل ۱۰ درصد جمعیت دانشگاه عضو شورای عمومی و ۸۰ عضو فعال در تشکیلات
  3. دارای ساز و کار ناظر و ارزیاب بر روند کلی تشکیلات و میزان پیشرفت به سوی اهداف سالانه و گزارش های ترمی مکتوب (ارتقاء وضعیت راهبردی WT در سیستمSWOT)
  4. نهادینه شدن روحیه ارزش محوری و تواصی به حق و صبر در تشکیلات
  5. حضور موثر همه ساله ی اعضای تشکیلات در اردوها و برنامه های اتحادیه به عنوان مسئول
  6. حضور قطعی در شورای فرهنگی به عنوان بزرگترین تشکل دانشگاه و داشتن حداقل یک نماینده در شورای صنفی دانشگاه
  7. افزایش بودجه ی سالانه تشکیلات به میزان حدقل ۱۰ میلیون تومان
  8. دست یابی به حداقل ۷۰ درصد از اهداف سند چشم انداز
  9. وجود توازن در اعضای فعال خواهر و برادر تشکیلات و برگزاری برنامه های کارگروه های مختلف
  10. رسیدن به تعداد ۲ حق رای در اتحادیه و حفظ آن

 

آرمان خواهی

  1. گفتمان شدن آرمان سبک زندگی ایرانی – اسلامی در سطح دانشگاه (نهادینه شدن روحیه ی آرمان خواهی در دو سطح اول اعضای تشکیلات – تسلط دو سطح اول تشکیلات بر معنا و مفاهیم دقیق آرمانها – به معنای برنامه های هدفمند در در جهت تبیین دقیق مفاهیم ارمانها در سطح تشکیلات و دانشگاه – تبیین شاخص های اساسی سبک زندگی ایرانی – اسلامی در دانشگاه، ادبیات سازی و گفتمان شدن آن – زمینه سازی برای تقویت مسیله ی ازدواج دانشجویی توسط نهاد رهبری)
  2. مواجهه ی هوشمندانه با آسیب ها و تهدید های قومیت گرایی و تلاش برای بر طرف کردن آن در استان و رشد نقاط قوت (برگزاری برنامههایی با شاخصه های ملموس اسلامی برای حفظ و ترویج فرهنگ اسلامی)
  3. گفتمان شدن همه ی آرمان ها در سطح تشکیلات
  4. یکی از ۵ تیم برتر کمیته ی بین الملل اتحادیه (شاخصه ها: ارتباط با فعالین شناخته شده در حوزه ی استکبار ستیزی در سطح بین الملل – ارایه ی تحلیل های دقیق از راهبرد ها و اهداف واقعی نظام سلطه – مبارزه با استکبار جهانی از طریق ابزارهای گوناگون به خصوص رسانه – ایجاد ارتباط با کشور های خارجی برای صدور گفتمان انقلاب با تأکید بر استکبار ستیزی)

 

عدالت خواهی

  1. موثرترین خیریه در دانشگاه یاسوج و یکی از ۳ خیریه ی موثر در شهر یاسوج (شناخته شدن و مرجع شدن – پوشش ۸۰ درصد محرومین و مددجویان دانشگاه – پوشش دادن محرومین و مدد جویان سطح شهر در عرصه های گوناگون و وسعت فراگیر – توجه به مهارت اموزی و توانمند سازی به جای کمک مالی مستقیم)
  2. قدرتمندترین تشکل استان در جهت مبارزه با اشرافیگری، فساد و بی عدالتی در دانشگاه و استان (مطالبه گری دائمی آرمان ها – اثرگذار بودن مواضع تشکیلات بر روندهای نا صحیح و بی عدالتی ها – اتخاذ مواضع انقلابی و پرهیز از محافظه کاری – مطالبه جلسات مشترک با نماینده (مجلس) استان جهت پیگیری خواسته های مردمی – مطالبه بکارگیری جوانان در پست های کلان استانی)
  3. کمک، حمایت و همراهی با نهاد های مرتبط در جهت رفع محرومیت های استانی

 

اثر گذاری و جریان سازی

  1. برترین تیم رسانه ای دانشجویی استان و یکی از سه تیم برتر رسانه ای کشور در سطح تشکل های دانشجویی (شاخص ها: در خدمت اسلام و انقلاب بودن – قدرت هنری و تخصصی در حوزه ی تخصص های رسانه ای – توانایی جریان سازی)
  2. فراهم کردن تریبون در دانشگاه و نماز جمعه برای اساتید جهت تبیین و ارائه راهکار برای مسائل استانی
  3. اثرگذار ترین تشکیلات در حوزه ی مطالبه گری مشکلات استان و پیگیری رفع آنها در حوزه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی (نهادینه کردن مطالبه گری در دانشگاه از طریق آشنا کردن اساتید و دانشجویان با حقوق دانشجویی، استادی و هیئت علمی ها – اثرگذار ترین بیانیه ها و موضع گیری ها در مسایل کشوری)
  4. اثر گذار ترین تشکل در حوزه تصمیم گیری های کلان دانشگاه
  5. تاکید بر امیدواری، روشن بودن آینده ی انقلاب با جلوه دادن کارآمدی های نظام
  6. نقطه ی کانونی اتحاد جریانات هم سو در شهر یاسوج و حرکت جهت هم افزایی آن ها